Ouder- & Kindcoaching

Iedereen die met kinderen en jongeren werkt, weet dat sommige kinderen soms heftig en emotioneel kunnen reageren. Dat kan veel uiteenlopende redenen hebben, zoals een scheiding of verlies van een dierbare. Het kan ook zijn dat een kind of jongere zich niet prettig voelt thuis of op school, of moeilijk kan wennen aan een nieuwe omgeving. Soms heeft het te maken met een overgevoeligheid voor stemming, sfeer, prikkels en spanning. 

 

Als je dit merkt bij je kind, kun je je daar veel zorgen over maken. Je hebt als ouder vaak wel een vermoeden van wat er dwars kan zitten, maar je staat te dichtbij om er grip op te krijgen, of je hebt zelf te veel aan je hoofd.

 

Een kindercoach kan dan wellicht ondersteuning bieden. Steeds staan de volgende vragen centraal: Wat wil het kind met zijn gedrag zeggen? Wat heeft het nodig? Hoe beleven de ouders het gedrag? Welke impact heeft het op de gezinsrelatie? Wat hebben ouders nodig?

 

Kindercoaching is een kortdurende manier van begeleiding; een paar gesprekjes kunnen al een heel verschil maken. Het is laagdrempelig; er is geen verwijsbrief nodig, een afspraak is snel gemaakt. 

In plaats van te focussen op het gedrag, richt ik me op de behoeften van kinderen.

Kindercoaching is praktisch en effectief; het biedt handvatten die snel toepasbaar zijn in het dagelijks leven met een langetermijneffect.

Kindercoaching is het samen ontdekken van kwaliteiten, talenten en mogelijkheden.

 

Alle antwoorden zitten in het kind zelf.

Als coach maak ik ze hiervan bewust.