Kindercoaching

Iedereen die met kinderen en jongeren werkt, weet dat sommige kinderen soms heftig en emotioneel kunnen reageren. Dat kan veel uiteenlopende redenen hebben; er kan bijvoorbeeld in de (directe) omgeving iets heftigs gebeurd zijn waarop het kind geen invloed heeft, zoals een scheiding of verlies van een dierbare. Het kan ook zijn dat een kind of jongere zich niet prettig voelt thuis of op school, of moeilijk kan wennen aan een nieuwe omgeving. Soms heeft het te maken met een overgevoeligheid voor stemming, sfeer, prikkels en spanning. 

Als je dit merkt bij je kind, kun je je daar veel zorgen over maken. Je hebt als ouder vaak wel een vermoeden van wat er dwars kan zitten, maar je staat te dichtbij om er grip op te krijgen, of je hebt zelf te veel aan je hoofd.

 

Een kindercoach kan dan wellicht ondersteuning bieden. Uitgangspunt bij kindercoaching is de belevingswereld  van het kind; het gezin, vriendjes, school en vrije tijd. Een kind heeft zelden alleen een probleem.

De hulpvraag van het kind staat tijdens de coaching centraal. Kindercoaching gaat over bewustwording en het oefenen van nieuw gedrag waardoor kinderen weer in zichzelf gaan geloven en succes gaan ervaren. Succes vormt de basis voor verdere ontwikkeling.

 

Kindercoaching is een kortdurende manier van begeleiding; een paar gesprekjes kunnen al een heel verschil maken. Het is laagdrempelig; er is geen verwijsbrief nodig, een afspraak is snel gemaakt. De coaching vindt plaats in een gezellige en kindvriendelijke omgeving zodat ze zich snel op hun gemak voelen.

In plaats van te focussen op het probleem richten we ons op de oplossing. 

Kindercoaching is praktisch en effectief; het biedt handvatten die snel toepasbaar zijn in het dagelijkse leven.

Kindercoaching is het samen ontdekken van kwaliteiten, talenten en mogelijkheden.

 

Alle antwoorden zitten in het kind zelf.
Als coach maak ik ze hiervan bewust.

 

 

 

Aanmelden of vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.