Emotional Freedom Techniques

"Niet praten, maar kloppen!"

De EFT techniek is ontwikkeld door Gary Craig. Na zijn ervaring met Thought Field Therapy (TFT) – een alternatieve geneeswijze waarbij men klachten behandelt door in specifieke volgorde met de vingers op meridiaanpunten in het bovenlichaam te kloppen – ontwikkelde hij EFT.

EFT is een techniek waarbij de cliënt op 12 vaste meridiaanpunten op het lichaam klopt. Voorafgaand aan de klopsessie wordt met de EFT-coach kort over de klacht gesproken en wordt met name de beperkende emotie benoemd. Door het kloppen op de meridianen, krijgt het emotionele brein direct signalen dat de energie overal weer mag stromen. Het is bij iedere persoon anders hoe vaak er moet worden geklopt om het effect van ruimte en opluchting te krijgen. 

Tijdens een EFT behandeling ligt de nadruk op het kloppen van de energiebanen en niet op de gespreksvoering. 

 

Afhankelijk van de ernst en de aard van de klachten, kun je na enkele sessies al een groot verschil merken en gevoelens van opluchting ervaren. Het lichaam heeft namelijk een sterk helend vermogen, echter hoe langer een lichamelijk klacht in een lichaam zit, hoe meer tijd het lichaam nodig heeft om te herstellen. Indien er sprake is van weerstand, dient deze eerst te worden aangepakt alvorens effect te ervaren.

EFT kun je toepassen bij allerlei klachten met als oorzaak: onverwerkte emoties. 

EFT kan ook toegepast worden op lichamelijk klachten; het gaat dan niet om de klacht zelf, maar de emoties rond de lichamelijk klacht en de emoties rond de (mogelijke) oorzaken van de klacht. 

 

Lees meer over EFT en stressklachten

Aanmelden of vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.