Chakra's zweverig?

"DE CHAKRA'S ZIJN ALS HET SOFTWARE PROGRAMMA VOOR DE HARDWARE VAN JE FYSIEKE LICHAAM."

Bron: "happy with yoga"

 

Alles is energie.

Energie is onze primaire levenskracht en de Yogi's noemen dit PRANA. De kern van yoga is dus het controleren en sturen van deze levensenergie. Alles wordt erdoor beïnvloed. Voor alles was je denkt, doet en voelt heb je energie nodig om te kunnen functioneren, zoals bij het studeren, sporten, zorgen voor je gezin, genieten van mooie muziek. Ons energiesysteem wordt binnen de Yoga traditie “ chakra systeem” genoemd. Energie kan namelijk op verschillende manieren en locaties tot uiting komen en bewegen. In de Yoga traditie zijn er echter zeven plekken die extra belangrijk zijn. Dat zijn de zeven hoofdchakra's.

 

Chakra's.

Chakra betekent in het Sanskriet (chakrum) "wiel" en elk chakra heeft dan ook de vorm van een wiel en zal een draaiende beweging zijn als het goed werkt.

Elk chakra heeft zijn eigenschappen die bij een bepaald gebied in ons lichaam horen. Er bevinden zich 7 belangrijke energiepunten in ons lichaam die verankerd zijn aan de ruggengraat. Om ons lichaam in balans te houden en niet ziek, depressief, angstig enz. te worden, moeten we ervoor zorgen dat chakra's niet geblokkeerd raken, zodat de energie vrij door ons lichaam kan stromen. Chakra's zijn gevoelig voor magnetisme, kleuren en geluid. Door bij behandelingen gebruik te maken van magnetisme, kleuren en/of trillingen kunnen chakra's worden geremd of versterkt.

 

Hieronder kort een schematisch overzicht van de zeven belangrijkste energiepunten in het lichaam:

 

 

De plaats van de chakra's in ons lichaam:

Van boven naar beneden:

Kruinchakra - voorhoofdschakra - keelchakra - hartchakra - zonnevlecht - miltchakra - basischakra