Coachen vanuit het geboorteverhaal

Elk jaar waarop we de kaarsjes op onze verjaardagstaart uitblazen, vieren we de opmerkelijke dag dat ons leven begon.....

 

Meer dan dertig jaar van onderzoek op het gebied van pre- en perinatale psychologie en gezondheid toont aan dat de tijd kort voor de conceptie tot de tijd kort na de geboorte als de meest gevoelige en kritische periode van ons leven gerekend kan worden zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel gebied. Dit uiterst prille begin vormt de blauwdruk voor de rest van ons leven. 

 

Verrweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven ontstond; vanaf de conceptie, hoe ons leven er in de baarmoeder uitzag en de manier waarop we geboren zijn.

De wijze waarop baby' s worden verwelkomd, legt de basis voor hun gevoel van veiligheid, eigenwaarde, verbondenheid en het vermogen om gezonde relaties op te bouwen. Relaties die gebaseerd zijn op liefde, empathie en vertrouwen.

 

Geboortepatronen

Tijdens de coaching gaan we samen de geboorte van je kind in kaart brengen. Je krijgt hiervoor een vragenlijst toegestuurd die ik ga analyseren. Bij elk geboorteverhaal hoort een geboortepatroon met eigenschappen. Bijvoorbeeld een baby die geboren is met behulp van een keizersnede kan moeite hebben met veranderingen of minder vertrouwen hebben in eigen kunnen. Zo past ook bij een stuitligging, een vacuurmpomp, een langdurige bevalling een patroon van eigenschappen die bepalend kunnen zijn voor hoe jij in het leven staat. 

 

Deze informatie geeft je waardevolle inzichten en brengt je direct bij de kern van het probleem. Onderliggende behoeftes worden blootgelegd, waardoor je doelgericht kunt gaan coachen. De resultaten zijn vaak verbluffend. Oude belemmerende besluiten en patronen vanuit het geboorteverhaal worden doorbroken en vervolgens herschreven.

Dit proces kan zowel met de ouder als met het kind op een passende en laagdrempelige wijze doorlopen worden. 

Aanmelden of vraag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.